Биофийдбек тренинг на дишането

Ако имате тахикардия и докторът ви казва да забавите своя пулс, вие едва ли ще можете да го направите и дори и да ви се получи случайно, то ще е много трудно да го повторите.

Ако това се случва, използвайки биофийдбек, то вие бързо ще се научите да свързвате измененията в своя организъм с измененията, които се отчитат на екрана на компютъра. Тогава и забавянето на пулса ще ви се получава лесно.

В последно време в света все по-голяма популярност получават компютърно игрово биоуправление, с помощта на което пациентът се обучава да управлява своите физиологични функции в ситуации на виртуален съревнователен стрес. Например, колкото повече релаксирате своите мускули, толкова по-бързо се движи колата на върху монитора, колкото по-спокойно и по-бавно работи сърцето, толкова по-бързо водолазът ще намери съкровището и т.н.

В резултат на това, работата с такъв апарат става приятна и увлекателна и се харесва както на деца, така и на възрастни.

В процеса на игровия тренинг, човек се научава (без таблетки) да влияе на артериалното си налягане, да нормализира сърдечния ритъм, да се противопоставя на стреса, научава се по новому да реагира в стресови ситуации, да снема излишното вътрешно напрежение, когато се изисква повишена работоспособност.

Биофийдбек Breathing е апарат за биологична обратна връзка свързан с дишането. Апаратът дава възможност за трениране и контрол на един автоматичен процес с цел да се овладее стреса, да не се задъхваме, когато изкачваме планината, когато говорим пред публика, когато пеем.

Тренировките с този биофийдбек повишават концентрацията, вниманието и други когнитивни функции на мозъка.

Подобрява се общото психофизично състояние без използване на медикаменти.