Как апаратът Biofeedback Mind Reflection GRS открива ключа към контрола над реакции и емоции?

Знаете ли, че американският изобретател Томас Едисон е използвал уникален начин да събужда своята креативност. Когато е чувствал, че вече зацикля над поредния експеримент и му липсват свежи идеи, той действал по следния начин: Заспивайки държал в скута си метална топка, която в момента на отпускане падала в метален съд, предварително поставен на пода, произвеждайки силен шум. Така Едисон събуждал своя мозък, а резултатът бил много нови идеи, върху които започвал да работи.

Днес не е нужно да се използва този вариант. Създадени са апарати, наречени Biofeedback, които чрез специален софтуер изработват нови навици на поведение и стимулират мозъка да излиза от рамките на сегашното мислене, да произвежда нови идеи, да повишава вниманието, фокуса, паметта.

Ползите са много, но най-често в ежедневието се забелязват по-добра концентрация, повишава се работоспособността и организацията, продуктивността. Не е за пренебрегване и факта, че тренировката влияе положително и с акцент върху по-добро настроение и бодрост, повече енергия за тялото. Всички това в резултат на изграждане на навици, без насилие и излишен стрес.

Методът биофийдбек е насочен към опознаване, осъзнаване и контрол над процесите в ума и тялото и тясната връзка между тях. Ако трябва да се изразя метафорично- кормилото е в нашите ръце. Ние не обвиняваме автомобилната компания, ако автомобила, който са произвели не отива в желаната от нас посока.

Обикновено релаксиращите техники са насочени повече към тялото, но мозъка също има нужда от почивка и тук нямам предвид отпускане или заспиване. Това състояние се вижда на монитор във вид на специфична графика, когато Биофийдбек апарата го регистрира. Днес човек свиква с ежедневния стрес до степен, че го припознава като нормално състояние.

Връзката ум-тяло е изключително важна, а след такъв тренинг има яснота за тези причини, спомени и преживявания, които водят до вътрешно дълбоко безпокойство.

Благодарение на специалните софтуерни игри на Биофийдбек апарата, мозъкът се приучава активно да търси нужния ресурс сред всички натрупани знания, умения, всичко, което има като информация и стартира градивният процес на изучаване, подреждане и планиране на онези страни от живота, върху които има нужда да се работи за промяна.

 

 

 

Желаете ли заедно да изградим стратегия, чрез която да постигнете свобода в живота си и  да се движите с лекота към своите цели в следващите 3 месеца? Натиснете бутона и резервирайте безплатна 30 минутна среща с мен.