Как да се настроим за желаната реалност

“Много хора са страстни, но поради тяхното ограничено схващане за това кои са те и какво могат да направят, те никога не предприемат действия, с които биха могли да превърнат своята мечта в реалност.” – Антъни Робинс

Една от често срещаните грешки по пътя на промяна е, че действията са от позицията на тук и сега, от обстоятелствата.

Много често се пренебрегват всички въпроси „Защо?“ и „Как?“.

Вярно е, че сам човек не винаги може обективно да прецени откъде да започне, защото търси външни ресурси като време, пари, мотивация или повече енергия.

Истината е, че всички тези ресурси се освобождават едва когато са налице вътрешната настройка и действията, без тях няма нито промяна, нито движение в посока напред и резултат също.

На физиологично ниво се случва следното: има решение: „…да направя нещо…“, тогава мозъкът подава сигнал за действие и се освобождава нужната енергия за това. Ако не последва действие тази енергия застоява, защото се намира в едно „безвъздушно пространство“. Тя вече е в готовност, но няма действие. Честото започване и недовършване на задачите, отлагането, са причината този процес да се превърне в блокаж, който в един момент рефлектира върху здравето, и на физическото и на психическото. Заедно с това се затвърждава навикът за недовършване и се засилва чувството на вина и неудовлетвореност, безпокойство и стрес.

Така мозъкът знае, че каквото и да се започне, той е настроен и ще търси онези много здрави оправдания, хора и събития, които ще докажат твърде убедително, че задачата не може да бъде изпълнена. Но…ако е възможно мозъкът да търси знаци и да показва, че нещо не може да се случи, същата вероятност има и в посока това да се случи.

Решението? То е в промяна на начина на мислене, посоката, настройката, с която се предприема действието. Дори при физическо упражнение или медитация важи правилото, че каквато е настройката, това и се умножава по време на заниманията.

Ако само за миг подсъзнанието усети, че няма искрено намерение, а има съмнение, недостатъчна убеденост, то и резултат няма да има. 

Нека си спомним Едисон и неговите 1000 опита. Представете си ако той не е вярвал, че ще намери решение, вероятно сега нямаше да се радваме на светлината вечер у дома или просто някой друг с повече вяра щеше да изобрети светещата крушка.

Ако искате да счупите този модел:

  1. Задайте си въпроса „Защо искам всичко това, тази промяна?“ Ако отговорът е толкова силен, че само като си помислите, че няма да направите нищо, ви заболява много силно, то поздравления-открили сте вашият силен мотив и гаранция, че няма връщане назад!
  2. Предприемете първото, дори и много много малко действие, но го направете веднага. Ще се почувствате много добре и дори настроението ви ще е по-различно.
  3. Не спирайте до тук, създайте си сутрешен ритуал за ежедневно влизане в това ресурсно състояние и правете всеки ден по нещо, за да стигнете до заветното и много желано от вас състояние.
  4. Планирайте ежедневието си за резултати и в посока реализиране на целта.
  5. Когато стигнете до момент, че не знаете накъде да поемете, объркани сте или ви идва да зарежете всичко, не губете време и потърсете помощ.

И накрая, както е казал Марк Твен, освободете се от всички, които ви обещават, че няма да успеете и ги оборете!

Искате ли заедно да превърнем вашата отдавна забравена мечта в  цел, която да постигнете? Натиснете бутона и резервирайте безплатна 30 минутна среща с мен, за да научите как мога да ви помогна.