повече

За Мен

Когато преди няколко години, реших да поема по друг професионален път, се водех от силното желание да виждам и да бъда сред свободни хора, свободни в мислите и действията си. Хора без ограничения, такива които като ги погледнеш и ти се приисква да си помълчиш заедно с тях, защото дори и без думи се чувстваш приет и разбран.

Маруся Маринова

Моята История

Някога и аз бях там, където вероятно сте и вие…

Исках повече за себе си от всичко – от радостта, щастието, успеха, спокойствието, усещането че всичко е наред.

Нещо обаче все ми се изплъзваше, а и не бях се замисляла има ли вероятност аз да не си позволявам да бъда друга своя версия и дали мога да бъда.

По това време се увличах по чужди модели, често чувах, че не мога да бъда друга, че такъв е живота, че само другите хора могат и имат…

И все не стигах до там, където исках да бъда, а животът се изплъзваше като пясък между пръстите. Нещо трябваше да направя.

Като човек обичащ да се изследва, последвах психотерапията с една единствена цел да разбера повече за себе си. Получих отговори, но много важни въпроси оставаха все така актуални.

После животът ми поднесе изпитания, които ме принудиха да изкарам от себе си най-доброто, да се накарам да повярвам, че мога да променя нещо, че мога и имам избор. Но това ми струваше години търсене, без насоки, без подкрепа. И не говоря за подкрепата на близките ми хора, те винаги са били до мен, дори и когато правех грешни избори. И така години наред…

Търсех справедливост извън себе си, имах чувство за вина, упреквах се, че не успявам защото живея в трудни времена на преход.

И докато търсех изход осъзнах как няма начин да живея без да бъда обидена, без да съм разочарована, но и без да имам моменти на удовлетворение и щастие. Научих, че всичко над което имам власт са моите реакции и начинът, по който възприемам света около себе си, хората, до които се докосвам и че няма по добър учител от трудностите.

Животът няма да е цветен, ако не познаваме мрака, няма да е богат, ако не познаваме бедност, няма да е радостен, ако не познаваме скръбта, няма да е пълен.

Днес мога да кажа, че съм щастлив човек, въпреки житейските предизвикателства. Разбрах че това, което е наистина важно е усещането за значимостта на нашият живот, за мисията ни, за всичко, с което изпълваме мига от раждането до смъртта си.

Днес избрах да помагам на хората да се освобождават от страховете и ограниченията си, да сбъдват най-смелите си мечти, да поставят и реализират целите си, да бъдат свободни първо в мислите, а после и в действията си! Помагам им да открият в себе си онези ресурси, които да ги накарат да се почувстват уверени, мотивирани и да

повярват в своите възможности.

Бъдете смели, рискувайте, падайте и ставайте, но не се отказвайте. Живейте!

 

 

 

Моят професионален път

 • 8 годишен опит като НЛП личен коуч, сертифициран от БКА и дружеството по НЛП на д-р Ричард Бандлър 
 • НЛП практик, НЛП мастър практик към НЛП България и дружеството по НЛП на д-р Ричард Бандлър
 • 6 годишен опит с Mind Reflection GSR – биофийдбек апарат за онагледяване и промяна на стрес реакциите чрез измерване и мониторинг на промените в автономната нервна система 
 • Ароматерапия и Аромапсихология към Института за следдипломна квалификация Русия
 • Базисно обучение по Позитивна психотерапия и семейно консултиране към дружество ППТ България през 2009г.
 • Neuro Agility практик – изготвяне на индивидуален неврологичен дизайн
 • От 3 години работя с авторска програма reStart за коучинг и обучение за изграждане на навици и умения за повишаване качеството на живот.

Интервю с Маруся

Преди около 13 години започнах да уча психология. Имах желание да изучавам човешката природа с една единствена цел-да разбера себе си. Психологията ми даде знание, което и днес използвам и ми е много ценно, но продължих да търся други подходи, защото исках да науча повече и да имам избор.

По това време заедно с приятели обсъждахме все още малко познатото невролингвистично програмиране – НЛП. Бях любопитна.

Това обучение ми даде свобода и като че ли пъзелът в моя живот започна да се подрежда. Започнаха да се случват чудеса и да сбъдвам някои от най-смелите си мечти. Тогава разбрах, че всъщност аз търся да осмисля своя живот, да му дам пълнота не само в личен план, а да помогна и на други хора да се чувстват добре и удовлетворени. Аз търсех своята мисия.

Преди мислех, че това са фрази на успелите хора, които вече имат всичко и искат да раздават. Оказа се, че не е важно колко имаш, а желанието да дадеш, да споделиш, да подкрепиш. Исках промяна, исках друг по-добър свят.

Запознаването с НЛП провокира у мен желанието да изследвам как се случва промяната, тя все пак трябва да има някакво обяснение, да разбирам скритият смисъл на думите на другите, техните жестове и да говоря с тях на един език. Така стигнах и до коучинг програмата на Българска коучинг академия.

Коучингът ми даде посоката, смисъла, целта.

Разработих авторска програма reStart, която представява моят уникален начин за изграждане на желаната промяна. Досега не съм срещала такъв подход при колеги. Моят фокус е насочен към изграждане на личността като цяло, постигане на вътрешно удовлетворение и успех. Точно затова съм изградила своя система от най-работещите методи, благодарение на това, че прилагах всичко и за мен самата. Тествах много подходи и знам кои от тях дават резултати.

Преди да направя програмата, често се случваше клиентът, разрешавайки една задача, след време да дойде отново, за да доработваме  възникнали проблеми от друго естество. Така се създаваше една обърканост и липса на  последователност, често скачахме от тема на тема. Това ме накара да структурирам трите метода в програма, която променя нагласите, за да направите цялостна промяна – лични качества, семейство, кариера, финанси, спорт, почивка, забавление. Промяната действа като лавина и преминава през всичко, което е важно и значимо за вас.

Ако искате да промените света, започнете от себе си.

Независимо, че наричам програмата си „коучинг програма“, тя е много повече от това. Аз съм включила в нея много практики и стъпки, които ще изградят вашата най-добра версия.

В личен план и преминавайки през моите опитности, често чувствах ,че ми липсва система и наставник, който да ми помага да стоя в центъра на фокуса и да не се отклонявам, да ми помогне, когато срещам трудности и когато не си позволявах да повярвам в себе си. Затова моята цел с програмата е да ви помогна да извървите този път с осъзнаване, яснота и подкрепа.

Програмата включва:

Първата стъпка е изготвяне на индивидуален неврологичен дизайн. Продължаваме с:

 1. Kоучинг за поставяне на цели и изграждане на стратегии.
 2. Невролингвистично програмиране за освобождаване от лимитиращите убеждения и вярвания.
 3.  Тренинг за изграждане на продуктивни умения за фокус, осъзнаване и контрол над емоции и реакции.

Всеки един от тези методи поотделно е достатъчно ефективен, но заедно те се допълват и спомагат за изграждане на личността, способна да направи промяната реална във всички сфери на живота.

В програмата работим върху:

 1. Задаване на ясен фокус и поддържането на този фокус ежеседмично и ежедневно. Целта е да придобиете умение да се фокусирате през деня без да отлагате. Заедно ще направим така, че съзнателно и подсъзнателно да се движите към целите, които имате, всеки един ден – дори и тогава, когато не работите по тях.
 2. Изграждане на психологическа нагласа за успех – преодоляване на всички лимитиращи убеждения, страхове и съмнения, които имате. Работим и за преодоляване на стремежа да отлагате.
 3. Уча ви да разбирате своите емоции и реакции, така ще разбирате повече другите хора, а това се отразява на взаимоотношенията в семейството, в офиса, с приятелите.
 4. Изграждате навик за концентрация и контрол над емоции и реакции. Управлението им много ще ви хареса.

Аз внимателно селектирам хората и работя с тези, които са отдадени да постигнат резултати. Не работя с хора, които  си търсят извинения и оправдания, които не искат да поемат отговорност за своите действия и резултати.

Аз разбира се не претендирам, че ще постигнете резултатите, които много от досегашните ми клиенти са постигнали. Най-малкото защото към момента не знам подробности как преминава ежедневието ви, какви са вашите успехи и разочарования в личен план. Нека бъда честна : много хора не постигат резултати, защото очакват вълшебното хапче, а отговорността оставят на друг. Освен да научавате много нови неща, от вас се иска да ги прилагате систематично.

Резултатите  зависят и от това колко сте отдадени, колко силни са вашите съпротиви и как ги преработвате. Не ви обещавам всичко да протече гладко и безоблачно. Ще има трудности, ще има желание да се откажете, ще има съмнения, но си заслужава да изпитате и онези моменти на силно удовлетворение, когато преодолявате своите познати възможности. Да преминете през границата е много мотивиращо! Аз ще бъда до вас и ще ви подкрепям!

Поздравления за вашето решение!

Аз ще се радвам да работим заедно. Продължителността на всяка програма е 6 месеца и може да избирате измежду следните варианти:

 

Програма „ Посока“

Изготвяне на вашият уникален неврологичен профил – NAP – начинът, по който мислите, учите и вземате решения + разглеждане на факторите, които оказват влияние върху неговата продуктивна работа.

2 коучинг сесии по 60 минути месечно

 НЛП техники за справяне със страхове и ограничения

 

Taзи програма е за клиентите, които искат най-бързи резултати!

 

Програма „ Промяна“

3 коучинг срещи по 60 минути месечно, имейл подкрепа,

НЛП техники за справяне със страхове и ограничения.

 

Програма „ Старт“

2 коучинг срещи по 60 минути месечно.

НЛП техники за справяне със страхове и убеждения.

Разбира се. Ако имате въпроси, пишите на marusya@mindcoach-bg.com или се обадете на телефон 0888 568 115 и аз ще се постарая да отговоря на всичко, което ви интересува и ще планираме опознавателна среща.

Нека ви помогна да направите своята първа крачка още сега!