Какво казват за мен

Отзиви от клиетни

Това може да бъде и вашата вдъхновяваща история!

ГК.

„Преди срещата ни с Маруся, синът ми почти две години беше напълно затворен към света. Не говореше почти с никого, не излизаше, не се срещаше с приятели, беше изпълнен със страхове и силно обезверен. За едно дете на 18г , това депресивно състояние беше страшно.
Трудно беше и да го убедя да започнем да работим с методиките на Маруся, но още от първата ни съвместна среща с нея, имаше промяна.
Тя успя някак си магично да го предразположи, да спечели доверието му и в хода на общуването им, синът ми разбра колко е ценен, че притежава достатъчно качества да се справя с предизвикателствата и с изпитанията в живота, да повярва в себе си и в собствените си сили. Маруся му даде друг поглед, различен подход към нещата и убждението, че винаги има решение за всяка ситуация.
Днес, мога да кажа, че се е върнал към нормалния начин на живот, има желание и хъс да развива идеите си, и е един предприемчив, общителен и усмихнат млад човек.
Благодаря ти, Маруся от цялото ми сърце!!!“
 

Веселина Пажева

 
Преди да се срещна с Маруся, не знаех как да се справя с напрежението, което изпитвах, дори и в моментите, когато нямаше нищо, което да ме притеснява и тревожи.
Вече бях напуснала напрегнатата работа, която имах, но благодарение на която, мозъкът ми беше свикнал да работи под постоянно напрежение и стрес. Когато почивах, той си беше изградил невронни пътечки ( както Маруся ги нарича) и си търсеше неговата „зона на комфорт“, като създаваше в мен усещането на сърцебиене и напрежение, без да има конкретна ситуация или повод.
Когато започнах работа с Маруся и биофийдбек апарата, не можех да си представя как едновременно ще се забавлявам и мозъкът ми ще си създаде нови пътечки, в които ще се чувствам спокойна, с нормално дишане, с пълна концентрация, когато работя и ще бъда по-продуктивна от преди.
Оказа се, че не само е възможно, но и наистина се забавлявах. Започнах да усещам как навикът да управлявам емоциите си, неусетно премина и в ежедневието ми. Въпреки, че логически разбирах, винаги изпитвах изненада от това, че започнах сама да контролирам посоката на мозъчната си активност.
Ако и вие искате да се самоусъвършенствате, да развиете емоционалната си интелигентност и подобрите концентрацията и паметта си, Маруся е човека, който ще ви помогне да извървите този път.

Кристин Калоянова

Здравейте!
Искам да изкажа огромна благодарност към Маруся Маринова за помощта, която ми е оказала във времето, в което работим заедно!
Преди да започна да посещавам Маруся се лутах в това как, защо и какво мога да направя за себе си, за да се чувствам добре и пълноценна. Да спра да си губя времето и да имам концентрация и фокус върху важните неща за мен. Като разбира се, имаше процес на разбиране кои точно са тези неща. В този ред на мисли искам да споделя, че  Маруся е изключителен коуч, който много адекватно помага с различни похвати. Работата е съвместна, т.е ако ние не сме активни и не следваме препоръките няма как да имаме реални резултати.
Днес, 12 месеца по-късно, се чувствам доста по осъзната, фокусирана и стабилна във вземането на решения. Мога да контролирам емоциите си, а не те мен, постигнах много в профисионален и личен план като отстраних голяма част от убежденията и страховете си относно бъдещето. Вече съм уверена в себе си и в нещата, които правя. И пак искам да отбележа,че благодарение на планирането, биофиидбека и НЛП, които са прекрасни инструменти, включени в Коучинг програмата на Маруся и които ми помогнаха много. Работят, НО и ние трябва да положим усилия, за да имаме успех и да се чувстваме щастливи от постигнатото.
Благодарение на биофийдбек тренинга разбрах силата на нагласата. Осъзнах колко лесно е всъщност да контролираме емоционалното си състояние стига само да го пожелаем. Ако искате да научите повече или имате въпроси относно коучинг програмата и работата с Маруся, оставам на разположнение да отговоря на всеки  въпрос на
имейл: ristinkaloyanova@gmail.com
Благодаря от сърце! 
Рая Райчева

Рая Райчева

Срещата ми с Маруся се оказа, точно това от което имах нужда в момента. Нужда да се срещна с човек, който използва Biofeedback апарат за повишаване на концентрацията ми и осъществяване на целите ми. За първи път видях как тялото ми реагира на стреса, за първи път видях как мога да урегулирам несъзнателния ми подтик да избягам от напрежението, за първи път разбрах, че концентрацията и напрежението не са взаимосвързани фактори.

Ефекта на Biofeedback тренинга се прояви след курса ми с Маруся. Реализирах проекта си в работата без да изнервям себе си и колегите. Разбрах какво означава-хармония във взаимоотношенията. Някак си спрях да обвинявам себе си и околните, спрях да очаквам, а предприемах действия според обстоятелствата.

Мога да сравня методологията на Biofeedback, единствено с пъзел, който успях да наредя. Получи се онази цветна и ясна картина, за да стигна в момента, в който си казах „Успях“!

Благодаря ти, Маруся!

Георги Милев

Георги Милев

Чрез Biofeedback и насоките на Маруся видях как подобряването на концентрацията и контролът над емоциите могат да доведат до положителен резултат в ситуации, които преди това са изглеждали невъзможни. Едни на пръв поглед елементарни игри, показват нагледно, как количествените натрупвания се превръщат в качествени изменения.

Майя Георгиева

Майя Георгиева

Преди да започна работа с Маруся бях неуверена. Знаех, че мога, но въпреки това не си позволявах да правя това, което искам. Мечтата ми винаги е била да претворя рисуването в Живота си ( имам и други мечти, но за тях друг път ). То ме определя, чрез рисуването се изразявам. Но не виждах начин, по който бих могла да го направя. Бях фокусирана върху това, как нещата не се получават и колко е трудно да бъда себе си. Днес, няколко месеца по-късно се чувствам удовлетворена от себе си и от решенията, които взех след съвместната ни работа. Смятам, че съм по- уверена и вярвам в бъдещите си успехи. Увереността, която получих, превърна всяко занимание в приятно и успешно преживяване. Записах магистратура Педагогика на обучението по визуални изкуства. Планирам хобито ми да се превърне в моя професия. Увереността ми помогна да си позволя. Защото осъзнаването, че ние сами си забраняваме да бъдем и да правим нещата по своему, е ключово. Взаимоотношенията ми с близките, а и не само, станаха по- пълноценни и истински. Работата, която мислех, че ме натоварва, започна да ми носи удовлетворение. 

Последваха събития едно след друго, които промениха начина ми на мислене, а от там и стила ми на живот, в прекрасна посока. Преработихме много страхове чрез комплексната коучинг система, с която Маруся работи. Неща, които са блокирали съзнанието ми дори без да го осъзнавам, изчезнаха и отвориха място за нови и прекрасни цели. Планирахме системно и смело, и това ми донесе увереност и вяра, защото когато фокусът е насочен в дадена посока, нещата се получават така както искаме. Сякаш всичко е по- леко и лесно. Превърнах се в себе си и ще продължавам да работя над себе си. Харесвам се. Правя нещата както ми харесва. Удовлетворена съм от живота. Щастлива съм. И Благодарна! 

Маргарита Бялкова

Маргарита Бялкова

Преди да започна работа с Маруся, изпитвах сериозна тревога за здравето си и на близките си, повлияна от новата реалност. Определено чувствах паника . Бях изгубила усмивката си. Това се отразяваше на отношенията ми..те се разпадаха. 

Днес, 3 месеца по-късно се чувствам по-овладяна и спокойна, постигнах подобрение в разбирането си с другите, както у дома така и на работа. Не всяка болка превръщам в болест . Спортувам по-редовно сутрешна гимнастика , колело.

Отдавна исках да се захвана с нещо, с което да съм полезна и на другите извън семейството и работата. Сега съм на път да реализирам една спонтанно възникнала идея за творческа изява свързана с любимата поезия. Разбира се имам спадове, но имам и посока. 

Днес се чувствам по-добре и в отношенията си. На работа с повече спокойствие приемам нови задачи.