Ежедневие и хаос

Всеки от нас, в определен период от живота си, е вземал решение да намери вдъхновяваща работа и да напусне сегашната сигурна, но нелюбима работа, да освободи време за себе си и семейството си, да се отдаде на заслужена почивка, да се измъкне от ангажиращото време и сили ежедневие и да забегне нанякъде загърбвайки всички задължения.

Много хора искат да променят живота си, често обаче си казват, че няма време или ако започнат се спират при първата трудност, понякога се чувстват объркани, а когато ежедневието си вземе от вниманието и фокуса, времето съвсем не стига. И не само времето, пада енергията, настроението и постепенно недоволството и нетърпимостта към всичко и всички взема връх, та дори и към най-близките хора.

Истината е, че това недоволство е към човека, предал идеята или своето намерение, желанието си.

Тогава кое кара хората да не следват пътя си?

Практиката показва, че за да се излезе от текущата ситуация и тя  да се промени, трябва да има промяна в самият човек. Причината е, че са нужни други умения, за да се осъществи замисленото, има нужда да се изградят нови качества, да се погледне на ситуацията с друго око и под друг ъгъл, за да не се хабят ресурсите в безполезно питане какво не е наред.

Колко хора успяват да направят промяна?

Такова решение е по-лесно да се вземе, отколкото да се осъществи.  Защото е все още само идея, не е цел.

Често се омаловажава определянето и поставянето на целта, нуждата от стратегия и почти винаги се стига до отказване при първата по-голяма пречка. Излизането от зоната на комфорта доста често е ограничение, борбата с което понякога е 1:0 в полза на пречката.

Но най-големият враг при постигането на цели  е хаосът.

Той е  празнота, пустота и в него трудно човек би намерил решение или спокойствие. Разхвърляният дом или офис показва наличие на хаос и в мислите и често е фактор за увеличеното безпокойство и тревожност.

Хората, при които е добре изразен, се отличават със заетост, забързано ежедневие, много задачи, недостиг на време. Тези хора имат и много идеи, но кои от тях реализират?

Решението? Намира се в няколко правила и те са:

 • Намерение
 • Яснота
 • Много ясна причина защо постигането на целта е важна
 • Стратегия
 • Дисциплина
 • Действие
 • Постоянство
 • Воля

Моето предложение

За да постигнете яснота отговорете на следните въпроси:

 1. Какво ще се случи ако постигна целта?
 2. Какво няма да се случи ако постигна целта?
 3. Какво ще се случи ако не постигна целта?
 4. Какво няма да се случи ако не постигна целта?

Опишете подробно отговора си, изчакайте малко, прочетете отново. Мозъкът има нужда да излезе от състояние на емоция, за да проследи, обмисли и прецени струва ли си всичко това.

След това ще имате яснота колко много искате да постигнете дадена промяна или просто сте объркали желанията. Опитайте, струва си!Желаете ли заедно да изградим стратегия, чрез която да постигнете свобода в живота си и  да се движите с лекота към своите цели в следващите 3 месеца? Натиснете бутона и резервирайте безплатна 30 минутна среща с мен.